Apar „fructele” vizitei Angelei Merkel la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, in timpul vizitei sale la Chisinau
Angela Merkel, in timpul vizitei sale la Chisinau

Guvernul Federal German va aloca Republicii Moldova 3,6 mln euro pentru proiectele de dezvoltare regională și 10 milioane euro pentru suplinirea Fondului Național de Dezvoltare Regională pentru modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei întâlniri, unde s-a discutat despre implementarea proiectelor ce ţin de dezvoltarea serviciilor comunale în Republica Moldova.

Părţile au discutat posibilitatea și procedura alocării celor 13,6 mln euro, potențialele condiții și perioada de negociere. De asemenea, astăzi s-a menţionat că în luna noiembrie curent, la Chișinău, vor avea loc negocierile guvernamentale între Republica Moldova și Germania, unde se vor discuta condițiile pe care trebuie să le îndeplinească țara noastră pentru a putea beneficia de acești bani.

Totodată, oaspeții germani au concretizat că suportul financiar este un rezultat al vizitei înalților oficiali germani în țara noastră: Cancelarul german Angela Merkel și Dirk Niebel, ministrul federal german al cooperării economice și dezvoltării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite