Alianţa bate comuniştii în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE pot jubila
Liderii AIE pot jubila

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru Partidul Comuniştilor ar vota peste 39% din cetăţeni; pentru liberal-democraţi circa 25%; pentru democraţi peste 14%, iar pentru liberali circa 13%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova

Rezultatele sondajului „Vox Populi" făcute publice de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, arată că Partidul Socialiştilor ar acumula 2,6%, iar Partidul Acţiunea Democratică - 1%.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, la votare ar merge doar 49% din respondenţi. Totodată, 22% din respondenţi au declarat că nu ştiu cu cine să voteze.

Rezultatele denotă că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) se menţine în preferinţele alegătorilor şi poate acumula mai multe voturi decât comuniştii şi astfel să se menţină la guvernare.

Studiul sociologic „Vox Populi" a fost efectuat în perioada 1-10 iunie 2012 pe un eşantion de 1.591 respondenţi din 72 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 2,6%

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite