Alegerea preşedintelui ţării nu le-a uşurat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti
Nicolae Timofti

Deşi problema alegerii preşedintelui ţării a fost soluţionată, majoritatea populaţiei nu crede că în următoarele 12 luni se vor înregistra îmbunătăţiri în principalele domenii ale vieţii sociale, economice şi politice: piaţa muncii, salarii, sărăcie, activitatea Guvernului şi nici sistemul judecătoresc.

Altfel spus, conform Barometrului de Opinie Publică, problema alegerii preşedintelui nu a fost un impediment major în redresarea situaţiei economice şi sociale. Problema principal în opinia a 1/3 din populaţie constă în faptul că nu există colaborare între partidele din AIE.

Referindu-se la preşedintele ales, 27% din populaţie crede că alegerea preşedintelui Republicii Moldova nu a fost în conformitate cu Constituţia ţării, iar o altă pătrime nu a putut să se pronunţe. În acest context este relevant faptul că marea majoritate a populaţiei (87%) se pronunţă pentru faptul că preşedintele ţării să fie ales direct de către cetăţeni.

62% din populaţia adultă nu este de accord cu faptul ca dreptul la vot să fie acordat de la 16 ani.

Aproape fiecare al doilea respondent sprijină ideea trecerii la alegeri parlamentare doar în bază de circumscripţii uninominale şi doar 12% doresc păstrarea actualului system. Totodată, fiecare al treilea adult nu a putut să se pronunţe pro sau contra.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite