ALEGERI Rusia a început marea rocadă prezidențială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rușii au ieșit la urnele de vot încă de la primele ore ale dimineții
Rușii au ieșit la urnele de vot încă de la primele ore ale dimineții

Pe teritoriul Republicii Moldova sunt deschise 27 de secții de votare, dintre care trei se află la Chișinău, Comrat și Bălți, iar celelalte 24 sunt în regiunea transnistreană.

UPDATE 17.52 „Cred că scrutinul de astăzi este un pas istoric important spre formarea statului rus ca o putere mondială puternică. Sperăm că dezvoltarea Rusiei va consolida statele slave, iar de integrarea economică vor beneficia în primul rând oamenii care locuiesc în ţările CSI“, a declarat Evghenii Şevciuk, liderul regiunii transnistrene pentru Novii Region. „Trăim în secolul XXI, în perioada instabilității financiare şi economice. Prin urmare, doar împreună am putea supravieţui. De integrarea economică va beneficia toată lumea, şi rolul Federației Rusie ca a unui centru de integrare, nu poate fi negat de nimeni“, a mai spus Şefciuk după ce a votat.

UPDATE 11.14 „În Moldova sunt 150.000 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Deocamdată nu ştim câte persoane au votat până la această oră, însă alegătorii se prezintă activ", a declarat Mihail Malikov, secretarul de presă al Ambasadei Federaţiei Ruse. „Cetăţenii sunt aşteptaţi la urne începând cu ora 8.00 şi până la ora 20.00. În ce priveşte reacţia Ministerul de Externe, noi am deschis secţiile de vot pe teritoriul Republicii Moldova. Vom face tot posibilul ca cetăţenii Federaţiei Ruse să-şi exercite dreptul la vot", a mai declarat Mihail Malikov. Reamintim că anterior,  în ceea ce priveşte înfiinţarea  secţiilor de vot în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Ministerul de Externe s-a pronunţat împotriva deschiderii lor în localităţile ce nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale.

UPDATE 11.08 „Sunt sigur că vor fi cele mai corecte şi mai libere alegeri ce vor da un nou impuls dezvoltării Federaţiei Ruse", Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău.

Rușii aflați pe teritoriul țării noastre pot vota în 27 secții de votare La Chişinău, cetăţenii Federaţiei Ruse pot vota la Ambasada Rusiei din Republica Moldova Alegătorii ruși au ieșit la vot încă de la primele ore ale dimineții

CLICK PENTRU GALERIE FOTO!

Alegătorii ruși au ieșit la vot încă de la primele ore ale dimineții. Primele secții de votare au fost deschise în Ciukotka, Kamceatka, Iakutia, insulele Kurile, insula Sahalin și Vladivostok.

Concomitent, electoratul rus din Australia, Noua Zeelandă, China și Japonia au venit la urne încă de la ora două dimineața, ora Republicii Moldova.

Cele mai noi secții de votare au fost deschise în regiunea Kaliningrad și-n țările din fostul spațiu sovietic, printre care și Republica Moldova.

Rușii aflați pe teritoriul țării noastre pot vota în 27 secții de votare. Trei dintre ele sunt deschise în Chișinău, Comrat și Bălți, iar restul de 24 în regiunea transnistreană.

Rusia va deschide 24 de secții de votare în regiunea transnistreană

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite