AIE va semna un acord privind constituirea coalițiilor la nivel local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Alianței pentru Integrare Europeană, întruniți astăzi într-o ședință, au decis că vor semna zilele următoare un acord ce va sta la baza constituirii coalițiilor la nivel local.

Potrivit președintelui PLDM, Vlad Filat, documentul va fi o continuare a acordului de constituire a Alianței la nivel central.

„Alianța la nivel central există, acum este nevoie s-o constituim la nivel local", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu, care speră și la consolidarea Alianței centrale, „prin realizarea angajamentelor asumate privind alegerea președintelui și speakerului".

Marian Lupu, liderul democraților, crede că la formarea alianțelor locale trebuie raportat numărul de mandate obținute de fiecare partid la nivel de țară. „Pledăm pentru o abordare colegială, nu de presiuni. Trebuie să ținem cont de părerea tuturor partenerilor, chiar dacă au mai puține mandate", a declarat el înainte de ședință.

Noul acord va stabili formula în baza căreia va fi aleasă puterea locală, inclusiv cum vor fi aleși președinții și vicepreședinții raioanelor. Documntul va fi elaborat de un grup de lucru format din Victor Bodiu (PLDM), Valeriu Lazăr (PD) și Mihai Moldovanu (PL).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite