Peste 400 de oameni s-au înghesuit la Anim'est Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia „Sunt un mic ticălos“
Producţia „Sunt un mic ticălos“

Ieri, amatorii de film de animație au umplut până la refuz sala cinematografului Odeon din Chișinău. Oficialități, reprezentanţi ai vieții culturale, dar și politiceni din Moldova au fost prezenți la prezentarea lungmetrajul româno-polonez „Crulic - Drumul spre dincolo".

După proiecţia filmelor selecţionate în Competiţia Românească, a premiantelor de la Anim'est 2010 şi a hiturilor din Seara Franceză „ Persepolis şi Iluzionistul", weekendul continuă la Cinema Odeon cu un program divers şi bogat. Astfel, sâmbătă la ora 14:00, Anim'est va prezenta unul dintre cele mai cunoscute scurtmetraje ale maestrului filmului de animaţie românesc, Ion Popescu Gopo. Printre cele nouă filme, care acoperă toate perioadele carierei lui Ion Popescu Gopo, fondatorul studiourilor româneşti de animaţie, se numără şi primul câştigător de Palme d'Or din istoria filmului românesc: „Scurtă Istorie", recompensat cu cel mai important premiu acordat unui film de scurt metraj la Festivalul de Film de la Cannes, în 1957.

Din programul dedicat lui Gopo nu lipsesc nici alte filme clasice, precum „7 Arte", „Homo Sapiens" sau „Ucenicul Vrăjitor". Cea de-a treia zi a Anim'est-ului de la Chişinău continuă cu proiecţia super-producţiei „Sunt un mic ticălos un film nominalizat la Globul de Aur şi la Premiul BAFTA 2011. Avându-i în prim-plan pe cunoscuţii actori Steve Carrell şi Jason Segel, acţiunea filmului începe într-un decor tipic american: o suburbie fericită înconjurată de gărduleţe albe şi tufe de trandafiri. În inima suburbiei se află, însă, o casă neagră, ce zace în mijlocul unei peluze părăginite. Această casă ascunde un secret teribil, neştiut şi nebănuit de nimeni din vecini. Înconjurat de o armată de minioni, maleficul Gru pune la cale jaful secolului, de proporţii astronomice: o să fure luna!

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul festivalului oferă o încheiere memorabilă zilei de festival: „Creepy Animation Night". Programată să înceapă la ora 23:00. În limita locurilor disponibile, cei prezenţi la Cinema Odeon la ora începerii vor mai putea achiziţiona un număr mic de bilete. Seara îi are în prim-plan pe artistul vizual Andrei Fantana, cel care va desena live pe ecranul Cinema Odeon, pe muzica impro electro a lui Res Es și Minus. Intervenţiile celor trei sunt programate între cele trei calupuri de proiecţie, ce cuprind 21 de filme de animaţie bizare, horror şi provocatoare, printre care se numără „The Monster of Nix" un film din distribuția căruia fac parte Terry Gilliam și Tom Waits, „The Ark" regizat de Grzegorz Jonkajtys etc.

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est organizează o ediție specială la Chișinău, în perioada 3-6 noiembrie 2011, la Cinema Odeon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite