Poliţiştii moldoveni vor patrula postul de pacificare Vadul lui Vodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe mobile de poliţişti din partea moldovenească patrulează postul de pacificare de lângă Vadul lui Vodă.

„Poliţiştii au fost dislocaţi vineri şi vor patrula pe toată perioada cât situaţia este tensionată în regiune", a declarat co-preşedintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Republicii Moldova, Ion Solonenco, citat de Info-Prim Neo.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor în comisie din perioada 10-13 ianuarie. În următoarele 5 zile, începând de astăzi, 14 ianuarie, Comandamentul Militar Unificat urmează să propună soluţii de îmbunătăţire a misiunii de pacificare din regiune şi să ia act de amplasarea în partea stângă a punctul de pacificare nr. 9, de lângă Vadul lui Vodă, a limitatoarelor de viteză şi a semnelor de circulaţie suplimentare.

În urma monitorizării zilnice a situaţiei, Comandamentul Militar Unificat trebuie să elaboreze propuneri privind utilizarea aceloraşi mijloace şi în partea dreaptă a postului. Acestea urmează să fie prezentate la următoarea reuniune a CUC.

La 1 ianuarie curent la postul tripartit de pacificatori de lângă Vadul lui Vodă un militar rus a împuşcat mortal un localnic din Pârâta. Tânărul omorât, Vadim Pisari, avea 18 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite