INCREDIBIL Una dintre cele mai mari companii petroliere din Moldova anunţă că mai are în circulaţie tichete vândute până la 1 aprilie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Petrom Moldova, una dintre cele mai mari companii petroliere din ţara noastră, avertizează consumatorii că termenul de valabilitate a tichetelor la carburanţi cumpărate până la 1 aprilie 2009 expiră la 17 septembrie.

Din avizul publicat în Monitorul Oficial se constată că încă în perioada când manager al Petrom Moldova era Vlad Plahotniuc (până la 2010), actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului, au fost vândute tichete într-o cantitate ce nu a fost epuizată nici după trei ani. Totodată, tichetele emise de Petrom Moldova practic ar avea un termen nedeterminat de valabilitate. Aceasta în timp ce la alte companii de pe piaţă de regulă tichetele sunt valabile de la trei luni la un an de zile.

De notat că în primul trimestru al anului 2009, preţul unui litru de benzină A 95 a fost mai mic de 9,0 lei, iar al unui litru de motorină de între 9,50 şi 10,25 lei. În acelaşi timp în prezent costul carburanţilor este cu peste 60% mai mare.

În anul 2010, Ministerul Finanţelor a încercat fără succes să promoveze un proiect de lege de interzicere a tichetelor, susţinând că menţinerea acestora provoacă bugetului pierderi anuale de peste 270 milioane de lei şi stimulează concurenţa neloială pe piaţa petrolieră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite