Vlad Filat începe războiul cu raiderul numărul I din spaţiul CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat încă nu a depus mărturii la procuratură
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat încă nu a depus mărturii la procuratură

Premierul Republicii Moldova a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că procesul în cazul întreprinderii Registru este doar un început de demarare a analizelor vizavi de numeroase acţiuni judiciare iniţiate în perioadele anterioare de timp, care s-au soldat cu preluări frauduloase ale pachetelor de acţiuni, în baza deciziilor instanţelor de judecată.

Litigiul iscat în jurul întreprinderii Registru şi mai ales comentariile judecătorului Aurel Colenco, preşedintele Curţii de Apel Chişinău l-au făcut pe premierul Vlad Filat să facă o prezentare mai amplă despre tentativa de însuşire a bunurilor întreprinderii Registru.

Astfel Vlad Filat a declarat că litigiul iniţiat de firma Intercomsoft contra Registru în care cere prejudicii de peste 40 milioane de dolari, trebuia examinat de arbitrajul din Elveţia, şi nu de instanţele de judecată naţionale ale Republicii Moldova. „Pe lângă faptul că Judecătoria Economică și Curtea de Apel Economică şi-au depăşit în mod vădit competenţa, acestea au ignorat faptul că litigiul anterior în acest caz a fost examinat de arbitrajele internaţionale, dându-se câştig de cauză Republicii Moldova", a afirmat premierul Vlad Filat.


Oficialul a mai spus că acest caz a fost examinat în instanţele judecătoreşti economice, chiar dacă decizia de lichidare a lor fusese deja adoptată, iar acestea trebuiau să transmită dosarele spre a fi examinate în continuare instanţei abilitate. De asemenea, potrivit oficialului cazul dat este examinat ca şi tentativă de însuşire prin escrocherie a bunurilor altor persoane în proporţii deosebit de mari. Urmează ca instanţa abilitată să facă lumină în acest caz, iar persoanele vinovate să fie sancţionate.

Premierul promite sancţiuni

Filat a subliniat şi faptul că acest caz a fost examinat în instanţele judecătoreşti economice, chiar dacă decizia de lichidare a lor fusese deja adoptată şi ele trebuiau să transmită dosarele spre a fi examinate în continuare instanţei abilitate. „Persoanele care se fac vinovate de atacul de tip raider asupra întreprinderii de stat "CRIS Registru", calificat drept tentativă de însuşire prin escrocherie a bunurilor altor persoane în proporţii deosebit de mari, vor fi sancţionate", a accentuat premierul.

Şeful Guvernului a mai anunţat că procesul în cazul întreprinderii Registru este doar un început de demarare a analizelor vizavi de numeroase acţiuni judiciare iniţiate în perioadele anterioare de timp, care s-au soldat cu preluări frauduloase ale pachetelor de acţiuni, în baza deciziilor instanţelor de judecată.
Drept exemplu, Filat a adus cazurile de falimentare şi de implicare în procese judiciare de durată, prin intermediul judecătorilor, a procurorilor şi al executorilor judecătoreşti, a unui şir de companii. Printre acestea se numără Glodeni-Zahăr, Nord-Mobilă, Eventis-Mobile, RED Nord, Cristal-Flor, Termocom etc.

Război contra raiderului numărul I

Premierul nu a oferit nume, dar a enumărat în special cazurile în care a operat raiderul numărul I din spaţiul CSI, un fost deputat moldovean.
Potrivit unor surse aceasta ar semnifica începutul unui război contra raiderului numărul I din spaţiul CSI.

Un milionar moldovean se laudă că este raiderul numărul I din spaţiul CSI

În prezent, Ministerul Justiţiei şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au demarat investigaţii ample pe marginea acestor cazuri frauduloase, a subliniat Premierul.

În context, Filat a spus că după obţinerea probelor împotriva persoanelor care stau în spatele acestor fărădelegi, Ministerul Justiţiei va înainta solicitări Consiliului Superior al Magistraturii, pentru sancţionarea vinovaţilor

Documente false în cazul atacului de tip raider la întreprinderea Registru?

Guvernul va plăti milionarului Boris Birştein circa jumătate de miliard de lei

Compania lui Boris Birstein anunţă că nu practică atacuri raider. Insistă însă să primească 41 milioane de dolari de la Guvern

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite