Vlad Filat: "Cu importatorii şi operatorii de pe piaţa produselor petroliere vom avea o discuţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat este nemulţumit de faptul cum sunt stabilite preţurile la carburanţi în Republica Moldova şi vrea să facă ordine pe piaţa energetică şi petrolieră.

„Zilele trecute s-a încercat într-o manieră nu tocmai elegantă majorarea preţului la produse petroliere. Eu am reuşit zilele trecute să am o comunicare scurtă, drept că la telefon, cu unii operatori de pe piaţa produselor petroliere, în această comunicare nu am auzit argumente", spune premierul Vlad Filat într-un interviu pentru Europa Liberă.

Vlad Filat susţine că are răbdare suficientă, dar precizează că "nu trebuie să încerce cineva să îmi testeze nervii, nici nu cred că e util pentru ei să facă acest lucru".

"Ei (petroliştii n.n.) testează, din păcate foarte des nervii şi răbdarea oamenilor care sunt consumători. De aceea cu importatorii şi operatorii pe piaţa produselor petroliere vom avea o discuţie sper că de această dată mai sinceră ca până acum. Eu vreau să le explic anumite lucruri că acea perioadă de instabilitate, pe care au folosit-o la maximum mulţi, a trecut. Trebuie să înţeleagă că este lege în ţară şi este limita pe care nu trebuie să o depăşească nimeni. Şi vreau să vă asigur că această limită nu va fi depăşită, inclusiv şi din motivul că vom finaliza o discuţie mai veche, care vizează stabilirea regulilor clare de joc pe piaţa petrolieră. Eu nu mai vreau să răspund în locul lor la o întrebare: de ce atunci când pe piaţa internaţională preţurile scad în Republica Moldova preţurile nu sunt în scădere? Iar atunci când abia încep să se mişte în sus, la nivel de scumpire, imediat pe afişajul de la staţiile Peco sunt operate majorările. Aceste sunt întrebări la care trebuie să dea un răspuns ei şi de aceea o să avem această reglementare care va asigura întreg parcursul de stabilire a preţului", mai menţionează şeful Executivului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite