Vasile Bumacov: „Nu ne putem permite ca pe terenurile agricole din Republica Moldova să crească buruieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare propune Parlamentului o serie de modificări la Codul Funciar menite să majoreze progresiv impozitele pentru terenurile agricole lăsate în paragină. Astfel, aceste taxe vor creşte de aproape trei ori şi vor ajunge la circa 600 de lei pentru fiecare hectar.

Mai mult, proprietarii vor fi obligaţi să-și igienizeze loturile, pentru a preîntâmpina înmulţirea şi răspândirea buruienilor, a bolilor şi organismelor dăunătoare culturilor agricole.

„Nu ne putem permite ca pe terenurile agricole din Republica Moldova să crească buruieni", a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Potrivit oficialului, în prezent în Republica Moldova stau pârloagă circa 240.000 de hectare de terenuri agricole.
„Mai mult de jumătate din acestea aparţin unor agenţi economici care le-au cumpărat în speranţa că odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniuea Europeană preţul acestora va creşte de câteva ori", a precizat Vasile Bumacov.

Ministrul a explicat că aceste terenuri neprelucrate reprezintă focare de infecţii şi dăunători pentru terenurile cultivate din vecinătate şi provoacă pagube imense producătorilor agricoli.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite