Unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiune ar putea face noi achiziţii în Moldova şi Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul austriac Viena Insurance Group (VIG), acţionarul majoritar al companiei de asigurări Donaris, ar putea face noi achiziţii în Republica Moldova şi Ungaria în anul curent, potrivit portalului xprimm.md.

În Republica Moldova, grupul VIG a intrat în 2009, prin intermediul Viena Insurance Management (partenerul VIG pe domeniul de achiziţii şi extindere) care este acţionarul majoritar al DONARIS Group, una dintre cele mai mari companii de pe piaţă locală de profil cu o cota de piaţă de circa 8,0%.

VIG a făcut o serie de noi achiziţii în Bosnia Herzegovina unde a preluat 92% din Jahorina Osiguranje şi în Polonia unde a preluat pachetul de control la compania de asigurări de viaţă poloneze Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie POLISA-ZYCIE.

În anul 2011, grupul austriac a raportat un profit de 414,1 milioane de euro în creştere cu 10% faţă de anul precedent şi subscrieri totale la nivelul grupului de peste 6,8 miliarde de euro.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrala şi de Est, iar acţiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite