UPDATE Peste 2.500 de consumatori din oraşul Bălţi au rămas fără gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avarie la sistemul de distribuţie a metanului a lăsat ieri fără combustibil un număr foarte mari de consumatori. Furnizorul de gaze a reuşit să restabilească în această dimineaţă livrările de gaze către majoritatea consumatorilor Bălţi.

Luni seara, o avarie la reţeaua de distribuţie a gazelor din oraşul Bălţi a dus la sistarea furnizării combustibilului către circa 2.500 de consumatori din cei 37.000.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Moldovagaz, "în seara lui 30 ianuarie 2012, aproximativ la orele 20.45 în sistemul de alimentare cu gaze a municipiului Bălţi a suvenit o defecţiune care a dus la sistarea parţială a livrării gazelor către circa 2.500 din totalul de 37.000 de consumatori. Măsurile operative întreprinse de serviciile de intervenţie de urgentă gaze şi echipe de întreţinere ale SRL „Bălţi-gaz" au permis reluarea livrării gazelor naturale către orele 22.50 la circa 2.000 din consumatori deconectaţi, iar la 00.50 din data de 31 ianuarie - către 2.250 consumatori".

La operaţiunea de remediere a efectelor avariei au fost implicate echipe operative, alcătuite din 200 de persoane şi 15 unităţi de transport ale SRL „Bălţi-gaz" şi câte două echipe de la întreprinderile vecine SRL „Floreşti-gaz", SRL „Orhei-gaz", SRL „Edineţ-gaz", care astfel au reuşit să restabilească furnizarea gazelor naturale consumatorilor mun. Bălţi, cu excepţia locurilor de consum la care nu a fost asigurat accesul echipelor mobile. "Astfel la orele 8.00 numărul de consumatori la urmează să fie restabilită livrarea de gaze naturale constituie 50, inclusiv câţiva instituţii sociale", se precizează într-un comunicat.

În prezent a fost creată o comisie care se va ocupa de examinarea circumstanţelor ce au cauzat incidentul menţionat.
SA "Moldovagaz" şi întreprinderile subordonate monitorizează permanent situaţia aprovizionării cu gaz a populaţiei, în scopul prevenirii situaţiilor de urgenţă, precum sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a le soluţiona.

Cel mai tare au de suferit consumatorii ce s-au debranţat de la reţeaua termică centralizată şi au instalate centrale termice autonome.  În acelaşi timp, întreprinderea CET-Nord primeşte gaze în regim normal şi livrează energie termică consumatorilor. Petru Axenti, directorul întreprinderii a declarat pentru Adevărul că centrala este conectată direct la conductele magistrale şi nu a avut de suferit de pe urma avariei. Totodată el a precizat că CET-Nord dispune şi de rezerve de păcură pentru ca întreprinderea să activeze fără întreruperi în cazul unor avarii.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite