Un moldovean va administra una dintre cele mai mari companii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Jumbei este noul Director al Lukoil România, conform unui comunicat de presă difuzat de companie. Noul manager are o experienţă de peste 18 ani în sectoarele financiar-economic şi management din domeniul industriei petroliere din Republica Moldova şi Ucraina.

Începând de la 1 februarie, Victor Jumbei este noul director al companiei Lukoil România, conform unui comunicat de presă transmis redacţiei.
Anterior, a deţinut funcţiile de Director General al Lukoil Moldova, Prim adjunct al Directorului General al Lukoil Ucraina şi Prim adjunct al Conducătorului Asociaţiei Inter-Regionale "Europa de Est".

Victor Jumbei a preluat funcţia de Director de la Maxim Khitrov, care a fost numit Director General al Lukoil Severo-Zapadnefteproduct.

În cadrul Lukoil România mai activează şi alţi moldoveni. Astfel funcţia de director financiar o deţine Anatol Arapu, ex-ministru al Finanţelor din Republica Moldova, iar Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil România este actualul repre­zentant al lui Vagit Alekperov, preşedintele grupului petrolier rusesc.

Lukoil este cea mai mare companie petrolieră din Rusia din punct de vedere al rezervelor, producţiei şi rafinării ţiţeiului, asigurand circa 20% din producţia de ţiţei autohtonă (79,8 milioane tone), iar la nivel global reprezintă aproximativ 2% din producţia totală mondială.

O mare parte din activităţile de explorare şi de producţie a companiei au loc în Rusia. Majoritatea producţiei este vândută pe pieţele internaţionale. Din punct de vedere al rezervelor de ţiţei, Compania Lukoil este lider mondial. În privinţa rezervelor confirmate în categoria companiilor private cotate la bursă, se află în topul mondial al companiilor petroliere iar din punct de vedere al producţiei de ţiţei se clasează pe locul şapte în lume. Lukoil deţine rafinării, uzine petrochimice în Rusia în Europa de Est şi în fostele republici din Uniunea Sovietică, precum şi numeroase conducte pentru transportul ţiţeiului şi produselor petroliere. De asemenea Compania Lukoil operează reţele de distribuţie în Statele Unite,Polonia, Bulgaria, Romania, Turcia, Statele Baltice, Republica Ceha, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Azerbaijan, Kazahstan, Kârghâstan, Slovacia, Muntenegru, Ungaria şi altele.

Pe piaţa Republicii Moldova Lukoil deţine o cotă de peste 30% fiind cea mai mare companie din domeniu.

Moldoveanul Victor Jumbei a ajuns prim-vicepreşedinte al companiei Lukoil-Ukraina

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite