Republica Moldova: Un miliard de lei lipsă la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor a anunţat în cadrul şedinţei de Guvern că pe parcursul anului trecut, datoriile contribuabililor faţă de bugetul public naţional s-au redus nesemnificativ, cu 4,1 milioane de lei şi constituiau la finele anului 2010 circa 1.138 milioane de lei.

Aceste restanţe reprezintă circa 4,1% din veniturile Bugetului public naţional pentru anul 2010.

Conform datelor prezentate de ministru cele mai mari datorii, în valoare de 580 milioane de lei sunt faţă de Bugetul asigurărilor sociale de stat. Ministrul nu a oferit o explicaţie a faptului că restanţele agenţilor economici rămân în continuare atât de mari.

Mihai Manole, exministru de Finanţe în perioada 1999-2002, consideră că menţinerea unei cote mari a restanţelor agenţilor economici faţă de buget este o dovadă a crizei economice şi a lipsei unei înviorări a activităţii economice. „În condiţiile în care sectoare întregi ale economiei continuă să fie în criză profundă e puţin probabil să ne aşteptăm la reducerea datoriilor faţă de buget", a declarat Mihai Manole pentru „Adevărul" . Totodată, el a precizat că existenţa acestor restanţe este o reminscenţă a tranziţiei şi că în statele dezvoltate nu există o asemenea problemă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite