Un mare producător de cabluri pentru TGV şi automobile va construi o fabrică în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii vor produce cabluri pentru TGV
Moldovenii vor produce cabluri pentru TGV

Compania austriacă Gebauer & Griller urmează să investească peste 14 milioane de euro în Zona Economică Liberă Bălţi, a anunţat conducerea concernului în cadrul unei întruniri cu vicepremierul Valeriu Lazăr.

Investitorii austrieci s-au referit la activitatea ce urmează să se desfăşoare în cadrul ZEL „Bălţi", mai exact, producerea cablurilor electrice pentru industria automotive.
Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a salutat prezenţa investitorilor străini, asigurîndu-i de deschiderea şi disponibilitatea de colaborare, accentuînd în acelaşi timp importanţa dezvoltării acestor proiecte de investiţii anume în sectorul industrial.

"Aveţi tot sprijinul şi suportul nostru în dezvoltarea acestui proiect industrial şi vă asigurăm, că în cel mai scurt timp vă veţi convinge că în Republica Moldova este posibil de a veni nu doar cu tehnologii simple, dar şi cu proiecte industriale ce înglobează nivele tehnologice mult mai avansate, asta deoarece oamenii noştri deprind meseria foarte rapid şi ca rezultat final veţi avea avantaje economice vizibile, iar asta vă va determina să veniţi cu noi investiţii în ţara noastră" a precizat Valeriu Lazăr.

Managementul companiei susţine că vor fi create peste 100 de locuri de muncă, iar producţia ar urma să înceapă la finele anului 2012. Investitorii speră să ajungă la un volum de vânzări de 50 milioane de euro. Producţia va fi livrată companiei "Dra Draexlmaier automotive", pentru început, iar ulterior va fi exportată în România, Ucraina şi Polonia , inclusiv companiilor Leoni şi Johnson Controls.
Compania Gebauer&Griller, cu sediu în Austria este unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi fire din cupru, aluminiu şi oţel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) şi ascensoare de capacitate sporită. În prezent, în cadrul reprezentanţelor companiei activează circa 5.000 de angajaţi iar cifra anuală de afaceri depăşeşte 350 milioane de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite