Ucrainenii nu confirmă semnarea contractului de livrare a energiei electrice în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei ucrainene DTEK Power Trade susţin că negocierile privind semnarea unui contract de export a curentului în ţara noastră continuă.Acest lucru a fost confirmat şi de reprezentanţii autorităţilor de la Chişinău

Furnizorul ucraineană DTEK Power Trade a semnat cu întreprinderea moldovenească Energocom, contractul de furnizare a energiei electrice în Republica Moldova, a anunţat agenţia RIA Novosti, fără a oferi date privind preţul şi condiţiile de furnizare a curentului.

În acelaşi timp, Aliona Kuzmenko, manager pentru relaţii externe la DTEK Power Trade, a declarat pentru „Adevărul" Moldova că negocierile continuă, iar până la finalizarea acestora compania nu oferă niciun comentariu.

Anterior surse de la Kiev ne-au spus că Power Trade ar fi acceptat o scădere de preţ până la 6,9 cenţi pentru un kilowatt de energie electrică, dar contractul nu a fost încă semnat.

În condiţiile în care Power Trade şi Centrala de la Cuciurgan au sistat livrările, Republica Moldova ia în mod neautorizat energie electrică din sistemul ucrainean.

Război energetic moldo-ucrainean. Ucraina acuză Republica Moldova că-i fură energia electrică

Deputaţii din Ucraina chiar au acuzat Republica Moldova că le fură curentul.
Autorităţile de la Chişinău au promis că situaţia se va rezolva în cel mai scurt timp, dar au confirmat că acordul de import cu furnizorul din Ucraina nu este încă semnat.

Ruşii ne vor da energie electrică, dar mai scumpă cu 13,2%

România ar putea asigura 30% din necesarul de energie electrică a Republicii Moldova

Ucraina a sistat livrările de curent electric în Republica Moldova

Ucraina nu mai dă energiei Republicii Moldova. Soluţia ar putea veni din România

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite