Termocom ar putea fi lichidat dacă nu este acceptată comasarea cu cele două CET-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A apărut o fisură la o ţeavă de căldură
A apărut o fisură la o ţeavă de căldură

Banca Mondială a anunţat că este disponibilă, împreună cu alte instituţii financiare internaţionale, să finanţeze în condiţii concesionale modernizarea întreprinderii rezultate din fuzionarea Centralelor electrice cu termoficare CET-1, CET-2 şi a furnizorului municipal de agent termic Termocom.

Atragerea finanţării în condiţii concesionale pe termen lung va contribui la modernizarea sistemului termoenergetic, inclusiv la reducerea pierderilor tehnice, au declarat reprezentanţii echipei energetice a Băncii Mondiale, aflate în misiune de lucru la Chişinău.

"Această abordare este singura ce poate contribui real la soluţionarea datoriilor istorice şi curente ale societăţii Termocom", a declarat vicepremierul Valeriu Lazăr.
Ministrul Economiei a adăugat că în caz contrar se va ajunge la lansarea unei noi proceduri de insolvabilitate, care poate derula doar în condiţiile lichidării debitorului, adică a întreprinderii Termocom.

„Cu o singură acţiune complexă vom soluţiona o serie întreagă de probleme - de la datoriile istorice de 2,5 miliarde de lei, la asigurarea perspectivei de dezvoltare a întreprinderii fără a pune presiune pe tariful final, adica pe consumatorii industriali şi casnici", a spus Lazăr.

Amintim că la finele anului trecut Guvernul a adoptat Conceptul şi Planul de acţiuni privind restructurarea corporativă, instituţională şi financiară a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din mun. Chişinău. Acesta prevede între altele fuzionarea întreprinderilor CET-1, CET-2 şi Termocom.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite