Terminalul de mărfuri în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti va fi inaugurat în luna mai 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul total al investiţiilor în portul Giurgiuleşti, pe întreaga perioadă de activitate a acestuia, a constituit 46,6 milioane de dolari, dintre care în anul 2010 7,2 milioane de dolari.

Lucrările de construcţie a terminalului de mărfuri în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti (PILG) sunt în etapa finală, iar darea în exploatare, potrivit Investitorului General, este planificată pentru luna mai 2011, anunţă direcţia relaţii publice a Ministerului Economiei.

Potrivit unui comunicat de presă, în anul 2010, pe teritoriul terminalului petrolier al Portului Internaţional, au fost importate circa 58,8 mii tone de producţie petrolieră sau de 1,5 ori mai mult decât în anul 2009. Dintre acestea, ÎCS "Bemol Retail" SRL a livrat pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pentru staţiile de alimentare cu combustibil 52,04 mii tone. Alte circa 7 mii tone au fost procurate de către compania ÎCS „Petrom - Moldova" SA pentru propriile benzinării.

În perioada de gestiune, prin intermediul terminalului cerealier au fost prelucrate (export/import) 409,2 mii tone de producţie cerealieră, inclusiv 201,4 mii tone importate şi 207,8 mii tone exportate. La finele anului 2010, pe teritoriul terminalului cerealier erau depozitate 17,2 mii tone producţie cerealieră, aduse de către companiile autohtone.

În anul 2010, volumul comerţului angro realizat în Portul Internaţional a sporit 3,6 ori faţă de perioada similară a anului 2009, constituind 1,2 miliarde de lei (în preţuri curente), dintre care 55% au constituit produsele petroliere şi 45% au constituit produsele cerealiere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite