Un vameş a rămas fără circa 120.000 de euro pe care îi păstra la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigări de contrabandă
Ţigări de contrabandă

În urma unei operaţiuni efectuate de procurorii şi poliţiştii din Republica Moldova, ieri au fost reţinuţi doi vameşi şi un poliţist de frontieră, implicaţi într-o reţea internaţională a contrabandă cu ţigări şi alte mărfuri

După un an şi jumătate de monitorizare şi de investigare, ieri procurorii şi poliţiştii au efectuat ieri peste 20 de percheziţii la domiciliul unor angajaţi ai Serviciului Vamal din zona de nord a Republicii Moldova. De asemenea, au fost percheziţionate garajele şi automobilele personale, dar şi în caseta de valori deţinută la o bancă de un vameş.

"În urma controalelor au fost reţinute trei persoane, doi vameşi şi şeful de tură al Poliţiei de frontieră de la Postul vamal Costeşti", a declarat Viorel Morari, şef-interimar al Procuraturii Anticorupţie.

Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul Centrului Anticorupţie, din caseta de valori închiriată la bancă de vameş "au fost ridicate 110.000 de euro şi 14.100 de dolari".

Potrivit anchetatorilor reţeaua era specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi importul ilicit în ţara noastră de citrice şi piese de schimb pentru automobile. Suspecţii riscă de la 5 la 10 ani de închisoare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite