Şefii Gazprom se duc la Tiraspol, dar evită să vină la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeri Golubev, vicepreşedintele companiei Gazprom a vizitat regiunea separatistă şi s-a întâlnit cu noul aşa-zis preşedinte al regiunii, Evgheni Şevciuk.

De aproape trei ani, şefii Gazprom evită să vină la Chişinău. În acelaşi timp ei se duc la Tiraspol. Motivele unei astfel de reticenţe nu este clar.
Chiar ieri o delegaţie a Gazprom în frunte cu Valeri Golubev, vicepreşedintele companiei, preşedinte al Consiliului de Observatori a Moldovagaz a vizitat Tiraspolul. El a fost însoţit de Alexandru Gusev, preşedintele Moldovagaz şi Ghenadi Abaşchin, şeful reprezentanţei Gazprom în Republica Moldova.

Pe agenda vizitei a fost ca de obicei datoria enormă a regiunii pentru gazul livrat. „Timpul nu stă pe loc. Apar noi probleme şi noi trebuie să le găsim o soluţie la timp", a declarat Valerii Golubev. Care a fost răspunsul conducerii de la Tiraspol nu este clar.
De notat că din anul 2007, regiunea nu plăteşte un ban penttru gazele livrate de Gazprom. În consecinţă datoria Transnistriei pentru gaz a depăşit 2,8 miliarde de dolari.

Fostul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov declara că regiunea nu are de gând să plătească datoriile şi că de fapt acestea sunt ale Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite