Se scumpeşte pâinea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fabrici de panificaţie din Orhei au anunţat scumpirea cu 10% a preţului pâinii, începând cu ziua de vineri, potrivit radioorhei.info. Anterior pâinea s-a scumpit la Teleneşti, Ungheni, Călăraşi, Ceadîr-Lunga şi Sângerei.

Ion Brodeţchi, directorul întreprinderii Brodeţchi SRL a spus că roada mică şi preţul mare la grâu din acest an, condiţionează o scumpire cu 10%. Deocamdata, cea mai ieftină franzelă coaptă de această brutatie costă trei lei făra TVA, iar cea mai scumpa - opt lei.
Directorul Fabricii de pâine din Orhei, Andrei Roşca, a declarat pentru Radio Orhei că începând cu ziua de vineri pâine va fi mai scumpă cu 18 bani. Potrivit directorului de vină este grâul şi făina mai scumpă.

Zilele trecute, în mai multe localităţi din raioanele Teleneşti, Ungheni, Călăraşi, Ceadîr-Lunga şi Sângerei costul pâinii s-a majorat cu peste 10%.

După seceta din acest an ce a lovit Rusia, Ucraina şi alte state , bursele internaţionale au afişat preţuri record la cereale. Grâul s-a scumpit în medie cu 20%. În Republica Moldova, preţul la grâu a crescut cu circa un leu.

Seceta nu va scumpi pâinea

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite