Cea mai mare bancă din Rusia invitată în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Băncii Naţionale susţine că nu este la curent cu asemenea intenţii.

Reprezentanţi ai Sberbank, cea mai mare bancă din Federaţia Rusă, au fost invitaţi să facă o vizită în UTA Gagauz-Yeri, în cadrul căreia se va discuta perspectiva deschiderii unei structuri bancare în autonomia găgăuză, anunţă site-ul oficial al administraţiei locale. Potrivit unui comunicat de presă, başcanul Mihail Formuzal a precizat că intenţia este de a deschide chiar o bancă a UTA Gagauz-Yeri, ce va deservi conturile administraţiei şi se va ocupa de acordarea de credite, la dobânzi reduse.

Administraţia Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) susţine că nu este la curent cu o asemenea intenţie. „Nu e primul caz când cineva anunţă despre faptul că o cutare sau cutare bancă a fost invitată să intre pe piaţa moldovenească sau că ar avea această intenţie.
Până acum însă nicio bancă străină nu a contactat BNM cu intenţia de a deschide o reprezentanţă în ţara noastră sau de a procura o instituţie bancară moldovenească", a declarat pentru „Adevărul" Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM.Potrivit legislaţiei, BNM este responsabilă pentru autorizarea, reglementarea şi supravegherea activităţii instituţiilor financiare din ţară.
În prezent, Sberbank îşi propune o extindere semnificativă în Europa de Est, dar Moldova nu intră în aceste planuri.

Trei luni în urmă şi despre Gazprombank, a treia ca mărime bancă din Rusia se anunţa că şi-a exprimat dorinţa de a deschide la Chişinău o reprezentanţă în decursul următoarelor 6 luni.
Anunţul a fost făcut în cadrul unei întrevederi avute la Moscova între delegaţia Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de ÎPS Vladimir şi reprezentanţii băncii „Gazprombank".

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite