Ruşii au găsit, din nou, chimicale în fructele şi legumele din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala din Breansk a Serviciului Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei a (Rosselhoznadzor) a depistat în cartofii şi merele exportate din Republica Moldova şi Ucraina o concentrație mare de substanţe nocive.

Astfel în loturile de cartofi din Ucraina şi Moldova a fost depistat clorpirifos, iar în merele exportate din Moldova - cipermetrină. Ultimul preparat este un insecticid folosit peste tot în lume.
Potrivit agenţiei RIA Novosti, în total au fost importate 39,5 de tone de cartofi şi 20 de tone de mere cu concentraţie de substanţe chimice peste normă.

Companiile moldoveneşti exportatoare de fructe şi legume au încălcat şi în trecut cerinţele impuse de autorităţile fitosanitare din Federaţia Rusă, iar ministerul Agriculturii şi Industriei din Republica Moldova a privat 9 companii de dreptul de a exporta mere în Rusia.
Sancţiunea a fost aplicată pentru că în fructele exportate s-a depăşit limitei admisă a conţinutului de preparate chimice precum cipermetrină, dimetoat şi fozalon.
Reprezentanţii unor companii au susţinut că la mijloc este o eroare şi chiar o diversiune şi că ei nu au livrat în Rusia fructe cu concentraţie mare de chimicale.

Citiţi şi:

9 firme din Republica Moldova au fost lipsite de dreptul de a exporta mere în Rusia

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite