Ruşii, britanicii şi polonezii se luptă pentru cernoziomurile moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în Republica Moldova cetăţenii străini nu pot achiziţiona terenuri agricole, Vasile Bumacov ministrul Agriculturii, susţine că sunt foarte mulţi doritori pentru acestea.

Preţurile mai mici ale terenurilor faţă de ţările UE şi producţiile agricole record din ultima perioadă îi determină pe străini să achiziţioneze tot mai multe suprafeţe agricole, a declarat Vasile Bumacov ministrul Agriculturii, citat de 24h.md

„Străinii, în mare parte companii mari, sunt interesaţi de pământurile moldoveneşti, pentru că aici preţurile sunt foarte mici. Deocamdată sunt cazuri când străinii achiziţionează terenuri prin intermediul cetăţenilor moldoveni, dar numărul acestora este foarte mic",a precizat Bumacov.

Ministrul spune că în următorii ani în urma descreşterii suprafeţelor arabile în lume, preţurile la terenurile agricole ar putea creşte de câteva ori. În Republica Moldova valoarea terenurilor agricole s-a dublat comparativ cu acum zece ani.

Potrivit preţurilor de piaţă, costul unui hectar de teren agricole porneşte de la circa 1.000 de dolari şi poate ajunge la 4-5.000 de dolari, în funcţie de regiune şi fertilitatea solului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite