Rompetrol ţinteşte o cotă de 25% din piaţa petrolieră a Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania ucraineană de stat Naftogaz şi Rompetrol Group au decis înfiinţarea unei companii mixte care să creeze şi să dezvolte o reţea de benzinării în principalele regiuni şi oraşe din Ucraina. Investiţiile în noua companie sunt estimate la un miliard de dolari, iar ţinta este 25% din piaţa ucraineană a produselor petroliere

Pe piaţa produselor petroliere din Ucraina va apărea un nou mare jucător, anunţă cotidianul Kommersant Ukraina.

Potrivit publicaţiei, companiile Naftogaz şi Rompetrol au aprobat planul de afaceri a noii întreprinderi, care presupune investiţii de circa un miliard de dolari în următorii cinci ani din partea companiei Rompetrol.

"În prezent finalizăm procedurile de înregistrare a firmei, iar deja anul viitor planificăm să ajungem, la un volum de 350-400 mii de tone de produse petroliere livrate pe piaţa Ucrainei", a declarat Andrei Kuzimenko, directorul Rompetrol-Ukraina.

În planurile noi companii intră şi extinderea numărului de benzinării ale acestui proiect mixt la 700, iar primele o sută vor fi inaugurate în anul 2013.
Produsele petroliere vor fi livrate de rafinăria Petromidia, a precizat Timur Azimov, care a menţionat că în următorii ani capacitatea rafinăriei se va extinde de la 3,5 la cinci milioane de tone.

Memorandumul mai prevede creşterea capacităţii Naftogaz de transport al ţiţeiului şi produselor petroliere, crearea şi dezvoltarea unui sistem de piaţă secundară de logistică pentru produse petroliere, îmbunătăţirea standardelor de calitate şi introducerea unor tehnologii avansate de marketing european pe piaţa ucraineană de produse petroliere.

Rompetrol Group este reprezentat în Ucraina de Rompetrol Ukraine, cu sediul în Odessa, care livrează produse petroliere de la rafinăria Petromidia din România.

Rompetrol Group, deţinut de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, are sediul la Amsterdam şi desfăşoară operaţiuni în 12 ţări, având active în Franţa, România, Moldova, Spania şi sud-estul Europei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite