Republica Moldova vrea să se conecteze la Reţeaua Transeuropeană de Transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatol Şalaru, ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor şi omologul său român - Anca Boagiu vor negocia posibilitatea acordării unui suport în scopul elaborării proiectelor de dezvoltare regională privind infrastructura în contextul conectării ţării noastre la TEN-T.

Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Şalaru se află întro vizită de lucru în România, în perioada 24-25 noiembrie 2011, unde participă în cadrul celei de a IX-a Conferință Anuală a Comisiei Interguvernamentale TRACECA.

Totodată la Bucureşti, ministrul Anatol Şalaru va avea o întrevedere cu omologul său roman, Anca Boagiu cu care va discuta despre consolidarea relaţiilor bilaterale privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiunea de frontieră cu România și identificarea unor soluţii în vederea dezvoltării transportul feroviar, naval și auto.

De asemenea, va fi abordat subiectul cu referire la posibilitatea acordării unui suport Republicii Moldova în scopul elaborării proiectelor de dezvoltare regională privind infrastructura în contextul conectării Republicii Moldova la Rețeaua trans-Europeană de Transport (TEN-T).

Agenţia Executivă pentru Reţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T EA) asigură punerea în aplicare şi gestionarea din punct de vedere tehnic şi financiar a programului Reţelei Transeuropene de Transport (TEN-T).
Agenţia, creată în 2006, are mandat până în data de 31 decembrie 2015. Agenţia îşi îndeplineşte sarcina de gestionare a proiectelor cheie de infrastructură pentru transport, pentru perspectivele financiare din perioada 2000-2006 şi perioada 2007-2013, în strânsă colaborare cu „instituţia mamă", Direcţia Generală Mobilitate şi Transporturi a Comisiei Europene.

Republica Moldova renunţă la intenţia de a construi cale ferată cu ecartament european

ANATOL ŞALARU Drumurile proaste, vama şi poliţia se fac de vină că pierdem anual 6-8 miliarde de lei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite