Republica Moldova a ratat peste 62 milioane de euro pentru reparaţia drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul este tergiversarea de către Administrația de Stat a Drumurilor a procesului de desemnare a câștigătorilor licitației de achiziționare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor

Potrivit Raportului auditului performanţei a „Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor pentru perioada derulării Proiectului (2007-2010)", prezentat de Curtea de Conturi se constată un nivel redus de debursare și valorificare a mijloacelor creditare. Astfel Administrația de Stat a Drumurilor, a asigurat absorbţia doar a 33,3% din resursele financiare disponibile pentru reabilitarea drumurilor.

Potrivit raportului, din 57 de kilometri de drumuri ce urmau să fie reabilitaţi, au fost modernizate doar 14 kilometri.
Mai mult, Curtea de Conturi constată că tergiversarea de către Administrația de Stat a Drumurilor a procesului de desemnare a câștigătorilor licitației de achiziţionare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor a condus la anularea de către creditorii externi (Banca Mondială, BERD) a unei tranșe în valoare de 20,3 milioane de euro. Totodată din contul împrumutului acordat de BERD în sumă de 30 milioane de euro nu s-a efectuat nici o debursare, iar grantul în valoare de 12,0 milioane de euro acordat de către Comisia Europeană nu a fost valorificat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite