Republica Moldova: Oamenii de afaceri din partidul condus de premierul Vlad Filat şi-au făcut asociaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii şi oamenii de afaceri membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, condus de prim-ministrul Vlad Filat, s-au reunit azi într-o organizaţie. Preşedinte al Asociaţiei managerilor şi oamenilor de afaceri (AMOA) a fost ales deputatul Valeriu Streleţ.

AMOA îşi propune să fie o platformă de discuţii între business şi autorităţi, să promoveze un mediu favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, să sporească implicarea oamenilor de afaceri în viaţa social-politică, să colaboreze cu guvernarea pentru a asigura o dezvoltare durabilă a economiei şi să contribuie la combaterea sărăciei.

Conferinţa de constituire a AMOA s-a desfăşurat la Palatului Republicii, fiind prezenţi peste 260 de delegaţi, reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale partidului, miniştri şi deputaţi PLDM. Nu a lipsit nici premierul Vlad Filat. „Este important ca oamenii de afaceri să se implice în procesul politic. Experienţa arată că persoanele care prin propriul efort au reuşit să construiască afaceri prospere, să aibă grijă de oameni, oferindu-le locuri de muncă şi salarii, atunci când sunt implicaţi în procesul decizional abordează problema complex,  profesionist şi eficient“, a menţionat premierul. 

La rândul lor, antreprenorii au vorbit nu doar despre perspective, dar şi despre problemele pe care le întâmpină în procesul de lansare şi administrare a afacerilor. Între altele, aceştia au menţionat birocraţia mare şi susţinerea insuficientă din partea statului. Totodată, oamenii de afaceri le-au sugerat miniştrilor să iasă mai des din birouri şi să vină să-i consulte pe ei înainte de a lua decizii ce îi vizează.  

Întrebat de jurnalişti, prim-ministrul Vlad Filat a spus că AMOA nu este o replică la asociaţia similară creată vara trecută de milionarul cu dublă identitate, democratul Vladimir Plahotniuc, actualmente prim-vicepreşedinte al Legislativului. Potrivit liderului PLDM, asociaţia lansată astăzi este o nouă structură a formaţiunii, ca şi cele care întrunesc pedagogi, oameni de cultură, medici şi farmacişti sau persoane în etate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite