REPLICĂ Grupul Grampet susţine că firma Remar nu are datorii faţă de statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruica Stoica a fost întâmpinat cu pâine şi sare la inaugurarea noului tren, din Gara Chişinău
Gruica Stoica a fost întâmpinat cu pâine şi sare la inaugurarea noului tren, din Gara Chişinău

Potrivit unei note trimise la redacţie de către administraţia grupului Grampet, compania Remar din Paşcani, nu ar avea în acest moment datorii către bugetul de stat al României, iar informaţia de pe site-ul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală nu ar corespunde realităţii. Mai mult chiar societatea ar avea de încasat bani de la stat, în urma investiilor masive de peste 14 milioane de euro.

"În virtutea dreptului la replică, dorim să semnalăm faptul că în articolul intitulat "O firmă cu datorii de milioane ne repară trenurile" a apărut o serioasă eroare de documentare, ce face ca informația prezentată să nu fie corectă, afectând, deopotrivă, atât credibilitatea publicației "Adevărul", cât şi imaginea companiei Remar Paşcani.

Astfel, Grupul Grampet dorește să vă facă cunoscut faptul că societatea Remar Pașcani, membru al Grupului, nu are în acest moment datorii către bugetul de stat al României. Mai mult chiar societatea are de încasat bani de la stat, în urma investiilor masive de peste 14 milioane de euro.

În lista contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 30.06.2012, în dreptul societății Remar S.A, la rubrica Observații,se poate citi mențiunea „cereri de compensare în curs de soluționare". Vă aducem aminte că prin compensare se sting creanțele statului reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte sume datorate bugetului general consolidat cu creanțele debitorului reprezentând sume de rambursat, de restituit sau de plată de la buget. În fapt, Remar S.A are de încasat mai multe milioane de lei de la stat, în urma programelor de investiții", se precizează în dreptul la replică trimis redacţiei "Adevărul“

.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite