Prime de peste 100.000 de lei pentru funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci funcţionari de stat, membri ai Consiliului de Administrare a SA „Tutun-CTC", au primit recompense de peste 100.000 de lei fiecare, pentru munca prestată în anul 2010, arată o informaţie făcută publică de angajaţi ai întreprinderi.

Potrivit lor, decizia a fost adoptată de Adunarea acţionarilor întreprinderii, la propunerea reprezentantului proprietarului majoritar, adică a statului, care deţine 90,81% din acţiuni.

Iurie Brumărel, preşedintele Consiliului de Administraţie al „Tutun-CTC" refuză să comenteze decizia şi valoarea primei. În acelaşi timp, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, a spus că nu vede nicio încălcare a legislaţiei în faptul că reprezentanţii statului au beneficiat de astfel de prime. Mai ales în cazul în care acest lucru s-a făcut pe merit.

Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei, care până nu demult a fost director general al „Tutun-CTC", considera drept neadecvată diferenţa între premiile de 1.000 de lei acordate angajaţilor întreprinderii şi cele de peste 100.000 de lei de care a beneficiat fiecare membru al Consiliului de Administraţie.

Potrivit legislaţiei, membrii Consiliului de Administrare au dreptul la o recompensă anuală de până la 5% din valoarea profitului. Cei cinci funcţionari de stat au primit în total peste 600.000 de lei, ceea ce reprezintă 4,5% din profitul de 13,38 milioane de lei obţinut de „Tutun-CTC" în anul 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite