Primăria Capitalei nu mai are terenuri libere pentru construcţia de case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Municipal Chişinău în noua componenţă
Consiliul Municipal Chişinău în noua componenţă

Primăria municipiului Chişinău informează despre epuizarea fondului de rezervă pentru atribuirea terenurilor familiilor nou-formate, în vederea construirii caselor individuale de locuit.

O decizie în acest sens a fost adoptată la ultima şedinţă a Consiliului municipal Chişinău.

Potrivit unui comunicat a Direcţiei Relaţii Publice, terenurile libere din intravilanul municipiului Chişinău, care vor fi identificate ulterior, vor fi expuse spre vânzare-cumpărare prin intermediul licitaţiilor funciare.
La începutul acestei săptămân primăria Capitalei a scos la vânzare 16 proprietăţi funciare în valaore de 3,1 milioane lei. La licitaţie sunt scoase terenuri şi construcţii individuale, inclusiv şi din cartiere prestigioase.

Cel mai mare preţ este cerut pentru un obiectiv comercial cu depozit de pe str. Vadul lui Vodă - 400.000 de lei. Iar cel mai mic preţ de 50.000 lei o are construcţia individuală de pe bd. Dacia.

Reprezentanţii primăriei se aşteaptă la un număr mare de participanţi la licitaţie, deoarece după cum spun ei la licitaţiile anterioare pentru fiecare proprietate au concurat între 3 şi 10 pretendenţi, iar preţul final pentru fiecare obiect a crescut de 7-8 ori faţă de preţul iniţial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite