Preţul la metan scăpat de risipa de la Moldovagaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DECIZIE Oficialii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au anunţat că au tăiat 33 milioane de lei din valoarea totală de calcul a preţului gazelor pentru anul acesta.

Suma reprezintă contravaloarea serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare a gazelor estimate de întreprinderea Moldovagaz şi ar fi trebuit să se reflecte în special în salariile angajaţilor întreprinderii.

AU SOLICITAT MAJORAREA
TARIFULUI CU 13,1%

Astfel, întreprinderea Moldovagaz a solicitat aprobarea costurilor de bază pentru serviciul de distribuţie a gazelor în valoare de 336,5 milioane de lei, pe care ANRE le-a diminuat cu 23,5 milioane de lei.
Pentru serviciul de transport al gazelor, Agenţia a aprobat costuri la un nivel de 73,5 milioane de lei, cu 1,7 milioane de lei, mai puţin decât a solicitat întreprinderea. Totodată, valoarea cheltuielilor operaţionale ale întreprinderii Moldovagaz a fost redusă cu 7,7 milioane de lei, adică 21,4% din suma solicitată.
La 31 decembrie 2010, reprezentanţii Moldovagaz au cerut majorarea cu 13,1% a tarifelor la gaze, motivând decizia prin scumpirea cu 11,7% a combustibilului importat din Rusia.

Potrivit lui Anatol Barbei, şeful serviciului de presă al ANRE, cererea Moldovagaz de majorare a tarifelor ar urma să fie examinată într-o şedinţă la finele săptămânii curente, iar până la finele lunii ianuarie 2011 ANRE ar urma să adopte şi decizia de majorare a tarifelor la gaze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite