Vlad Filat a găsit soluția pentru importul medicamentelor: vrea să înființeze o companie-mamut pentru a importa pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova a anunțat această decizie după scandalul izbucnit între Guvern și importatorii de produse farmaceutice, pe fondul micșorării prețurilor la pastilele aduse din afara țării. Filat ia în calcul crearea unei întreprinderi de stat care să se ocupe de importul medicamentelor.

„În condiţiile în care depindem de un grup de importatori privaţi, crearea unui depozit farmaceutic de stat ar permite asigurarea cu medicamente de strictă necesitate a populaţiei", a declarat prim-ministrul Vlad Filat.
Premierul s-a arătat nemulţumit de faptul că deciziile Guvernului privind reducerea preţului medicamentelor n-au fost încă îndeplinite, deşi acest lucru ar fi trebuit făcut încă de la 1 ianuarie.

ECONOMIŞTII CRITICĂ
VARIANTA GUVERNULUI

De cealaltă parte, specialiştii în economie sunt de părere că intenţia Guvernului de a forma noi întreprinderi de stat nu este o idee bună. „Crearea de întreprinderi publice este un atribut al trecutului. Avem numeroase întreprinderi cu capital de stat, care însă provoacă doar dureri de cap Executivului", susţine Viorel Chivriga, economist în cadrul Institutului IDIS „Viitorul".
„În privinţa preţurilor la medicamente, au fost şi mai sunt excese, dar ele nu pot să scadă în câteva zile. Aici Guvernul are nevoie de puţină răbdare", a mai comentat Chivriga pentru „Adevărul".
Circa 90% din medicamentele comercializate de farmaciile din Republicii Moldova sunt de import.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite