Premierul Vlad Filat: Inundaţiile din anul 2010 ne-au costat 1,4% din PIB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impactul inundaţiilor, analizat din prisma necesităţilor de reabilitare, se cifrează la 77,5 milioane de dolari, care reprezintă 1,4% din Produsul Intern Brut, susţine prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat într-un interviu pentru agenţia „Moldpres".

Potrivit premierului, „inundaţiile din acest an au fost o calamitate fără precedent pentru Republica Moldova".
Astfel „în urma inundaţiilor, au fost afectate 16 raioane din ţară. În noaptea din 5 spre 6 iulie 2010 s-a produs o ruptură a digului de protecţie din satul Nemţeni (Hânceşti), fapt ce a cauzat inundaţii grave într-o serie de localităţi din raioanele Hânceşti şi Cantemir. În consecinţă, au fost inundate 1.084 case de locuit şi 6.114 hectare de terenuri agricole. Au fost evacuate 3.114 persoane", afirmă premierul Vlad Filat.

Şeful executivului mai susţine că graţie suportului partenerilor de dezvoltare şi a oamenilor, s-a reuşit gestionarea situaţie creată, iar până la momentul actual, cea mai mare parte din sinistraţi au fost asiguraţi cu locuinţe, urmând ca în zilele următoare acest proces să fie finisat.
„În total, cu locuinţe noi urmează să fie asigurate peste 700 de familii. De asemenea, au fost despăgubiţi toţi acei care au fost afectaţi într-o măsură mai mare sau mai mică de inundaţii. Nu a fost uşor, mai ales dacă luăm în calcul faptul că în doar câteva luni a trebuit să construim un sat de la zero. Dar, am demonstrat că acolo unde există voinţă, unde se munceşte, numaidecât îţi atingi obiectivele", afirmă premierul Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite