Petrolul s-a ieftinit cu peste 10%, dar benzina şi motorina la pompă cu doar un procent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare companie de produse petroliere din Republica Moldova, a ieftinit luni, benzina şi motorina în medie cu 20 de bani la un litru. Scăderea de preţ este cu puţin mai mare de un procent.

În consecinţă prețul unui litru de motorină a coborât la 16,0 lei, iar al benzinei A 95 la 16,8 lei. În următoarele zile şi restul companiilor ar putea modifica preţurile, a declarat Valentin Bodişteanu, preşedintele Uniunii Importcompetrol.

Scăderea de preţ este una nesemnificativă, dacă ţinem cont de faptul că săptămâna trecută, preţul petrolului marca Brent s-a ieftinit cu circa 7% şi a coborât la cotaţia de 98 de dolari pentru un baril, cel mai scăzut nivel din octombrie 2011.
În acelaşi timp în luna mai, ţiţeiul a înregistrat cea mai importantă scădere lunară din ultimii trei ani, pierzând circa 14% din preţ.
În aceste condiţii ne putem aştepta la reduceri mai semnificative a preţului la benzină şi motorină.

Reducerea preţului petrolului se va face mai resimţită doar după ce companiile petroliere vor importa carburanţi la preţuri mai mici.
Totodată unele companii au riscat şi au importat cantităţi importante de benzină şi motorină în luna aprilie, când preţul ajunsese la maximum. În consecinţă acestea nu pot vinde combustibilul nici măcar la costul de achiziţie.

VEŞTI BUNE! Preţul petrolului ar putea coborî până la 80 dolari/baril, iar cel al gazelor sub cota de 280 dolari/1000 m3

De ce s-au ieftinit benzina şi motorina

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite