Petroliştii sunt convocaţi la Agenţia pentru Protecţia Concurenţei pentru a da explicaţii asupra ultimelor majorări de preţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii de la Agenţia de Antimonopol spun că este doar o „şedinţă de lucru" în cadrul cărora nu se vor lua careva decizii.

Ana Ulgu, responsabil pentru relaţii cu publicul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei (ANPC) a evitat să ofere detalii asupra companiilor invitate şi temelor ce vor fi abordate în cadrul acestei „şedinţe de lucru". În acelaşi timp ea a precizat că Agenţia a monitorizat în anii 2008-2009, evoluţiile de pe piaţa produselor petroliere.

La începutul săptămânii trecute benzinăriile din Republica Moldova au scumpit motorina cu 60 de bani, iar benzina cu 40 de bani.
Astfel, un litru de benzină A 95 costă aproximativ 15,35 lei (0,94 euro), iar un litru de motorină - aproximativ 14 lei (0,86 euro). Petroliştii au justificat majorarea prin scumpirea carburanţilor pe piaţa internaţională.
Premierul Vlad Filat s-a arătat nemulţumit de faptul că preţurile la produse petroliere sunt modificate concomitent de toate staţiile de alimentare, iar mărimea acestora este aceeaşi la diferite companii şi a declarat că la mijloc poate fi şi o înţelegere de tip cartel. Totodată premierul a apreciat negativ activitatea Agenţiei de Antimonopol susţinând că aceasta nu-şi face treaba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite