PIAŢA VALUTARĂ: Dolarul a coborât la cotaţia minimă din ultimele cinci luni pe piaţa Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moneda americană a atins cel mai redus nivel după începutul lunii noiembrie 2010, faţă de leul moldovenesc.

Sfârşitul săptămânii a adus la casele de schimb valutar cotaţii de 11,5-11,56 lei pentru un dolar la cumpărare şi de 11,71-11,76 lei pentru un dolar la vânzare.
Deprecierea dolarului se datorează în special evoluţiilor de pe pieţele internaţionale, unde euro a urcat, vineri, la maximul ultimelor 15 luni faţă de dolar, susţinut de aşteptările unor noi majorări ale dobânzii cheie în zona euro, în timp ce moneda americană a fost influenţată negativ de riscul ca activităţile guvernului SUA să fie blocate de un eşec al negocierilor privind bugetul.
Moneda europeană a urcat la 1,4455 dolari pe unitate, ca urmare a cererii din partea fondurilor suverane din Orientul Mijlociu.

"Cursul euro poate ajunge la 1,5 dolari pe unitate în următoarele câteva luni", a declarat Dennis van den Bosch, manager de portofoliu la compania Henderson Global Investors.
Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat, joi, dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, iar preşedintele Jean-Claude Trichet a declarat că instituţia pe care o conduce este pregătită să ia noi măsuri de acest fel, dacă va fi necesar pentru temperarea inflaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite