O pană de curent a lăsat fără electrictate zeci de mii de locuitori din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O defecţiune pe linia aeriană de înaltă tensiune de 110 kV Străşeni-Chişinău a lăsat în întuneric mai multe cartiere ale capitalei, dar şi din suburbii. Compania Gas Natural Fenosa dă asigurări că populaţia şi agenţii economici vor fi asiguraţi cu energie electrică.

În această dimineaţă mai multe cartiere și sectoare din Capitală au fost afectate de o pană de curent. Prima deconectare a avut loc în jurul orei 10.30 şi a durat circa 20 de minute. După jumătate de oră a avut loc o nouă deconectare. Situaţia s-a mai repetat înă o dată în jurul orei 12.00.

Cele mai afectate de pana de curent au fost cartierele Sculeni, Poşta Veche şi o parte din sectorul Buiucani. În municipiu s-a oprit şi circulaţia troleibuselor. De asemenea au avut de suferit şi consumatorii din Durleşti,

Totul din cauza unei defecţiuni pe linia de 110 kV Străşeni-Chişinău, a precizat Vasile Gribincea, responsabil în cadrul Departamentului Relaţii Externe şi Comunicare la compania Gas Natural Fenosa.

Potrivit lui Gribincea echipele de intervenţie investighează cauzele ce au provocat pana de curent, iar până la finalizarea lucrărilor de înlăturare consumatorii sunt asiguraţi cu curent electric prin alte reţele. Nu este exclus că întreruperile să fie provocate de un obiect aruncat pe linia electrică sau de o ruptură de cablu.

Din cauza lipsei de curent și troleibuzele au staționat. Regia Transport Electric Chișinău a anunțat că problema a fost soluționată rapid și că în prezent se lucrează fără probleme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite