O familie de milionari moldoveni atacă piaţa sucurilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Moraru administrează afacerea cu apa minerală
Violeta Moraru administrează afacerea cu apa minerală

Soţii Valeriu şi Violeta Moraru, care controlează în România afacerea din industria apelor minerale Azuga Waters, vor începe în toamnă produc­ţia de sucuri, primele din portofoliul companiei de la Azuga.

"Deoarece vânzările de apă au crescut de aproape trei ori (în primele trei luni ale anului - n.red.), mai mult decât au fost previzionate, compania a decis să înceapă producţia sucurilor în toamna aceasta, când vor fi instalate noile capacităţi de îmbuteliere în Azuga", a declarat pentru ZF.ro Violeta Moraru.

Producţia se va realiza în fosta fabrică de bere Azuga pe care tot familia Moraru a deţinut-o şi pe care a vândut-o către Ursus Breweries în 2009. La scurt timp de la preluare, Ursus a închis fabrica, dar a păstrat brandul de bere, iar familia Moraru a închiriat aceste facilităţi, iar apoi le-a cumpărat. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. "S-a finalizat şi achi­ziţia de active din Azuga, locaţie care anterior era exploatată de noi în baza unui contract de în­chiriere", a mai spus Violeta Moraru.

Compania are în portofoliu brandurile de apă Perla Covasnei şi Azuga Apă de Izvor, iar unul dintre brandurile de sucuri pe care le va lansa se va numi Santiago.

Avere de 30 de milioane de euro

Averea familiei Moraru a fost estimată anul trecut la 30 de milioane de euro.
Valeriu Moraru și-a început afacerile în Rusia, după care a revenit în Republica Moldova. La finele anilor 90 ai secolului trecut prin intermediul companiei Larga-Vin a preluat la preţuri de nimic ca apoi să le vândă mai multe întreprinderi din Republica Moldova.
E vorba de combinatul Cereale-Chişinău, fabrica de sticlă Cristal-Flor din Floreşti, o fabrică de vinuri şi hotelul Chişinău.

După ce au făcut bani în Republica Moldova soții Moraru au hotărât să-și mute afacerile în România. Astfel, au devenit remarcați, în 2009, când au vândut 70,7% din acțiunile producătorului Bere Azuga către Ursus Breweries pentru suma de 7,15 milioane de euro, asta fiind una dintre cele mai importante tranzacții de pe piaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite