O cetăţeancă a Rusiei va conduce reprezentanţa BERD în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julia Otto este noul şef al reprezentanţei BERD la Chişinău
Julia Otto este noul şef al reprezentanţei BERD la Chişinău

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are un nou director al reprezentaţei din Republica Moldova.

Este vorba despre Julia Otto, care a activat anterior în cadrul reprezentanţei BERD în Federaţia Rusă şi Republica Belarus. Julia Otto l-a înlocuit pe Libor Krkoska, care a devenit, la rândul său, director al reprezentanţei BERD în Bosnia şi Herţegovina.

Noul şef al reprezentanţei BERD în Republica Moldova, Julia Otto, a fost prezentată premierului Vlad Filat miercuri, 9 noiembrie, de Paul Henri Forestier, directorul Regional pentru Moldova, Caucaz şi Belarus al BERD-ului.
În cadrul unei conferinţe de presă Paul Henri Forestier a spus că Julia Otto are cetăţenie rusă şi belgiană, este specialist în instituţii financiare şi a activat şi în sectorul corporativ privat.

Julia Otto şi-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Guvernul Republicii Moldova, în implementarea proiectelor BERD aflate în derulare, dar şi în iniţierea altor proiecte, în special a celor ce ţin de dezvoltarea infrastructurii drumurilor, a businessului agrar, aprovizionare cu apă şi canalizare, sectorul energetic şi altele.
Premierul Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că, până la sfârşitul anului curent, vor fi finalizate unele proiecte demarate cu susţinerea BERD-ului, iar altele vor fi lansate. Potrivit oficialului moldovean, domeniile prioritare de colaborare sunt: aprovizionarea cu apă, proiectele energetice de interconexiune şi de conservare a energiei.

În cei aproape 20 de ani de activitate în Republica Moldova, BERD a investit circa 600 milioane euro, prin intermediul a 84 de proiecte în domeniul infrastructurii, precum şi în sectoarele corporativ, bancar şi energetic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite