Noul proprietar al întreprinderii Viorica-Cosmetic este grupul DAAC-Hermes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul va încasa circa 51 de milioane de lei de la privatizarea celui mai mare producător de produse cosmetice din Republica Moldova.

Noul proprietar al pachetului de 95,8% de acţiuni ale întreprinderii Viorica-Cosmetic din Chişinău a devenit DAAC-Hermes Group, unul dintre cele mai mari grupuri financiar-industriale din Republica Moldova.
Potrivit noi.md, o subsidiară a grupului a achiziţionat, ieri, la Bursa de Valori acţiunile Viorica-Cosmetic contra sumei de 51,04 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului de Administrare al DAAC-Hermes Group, Vasile Chirtoca, a declarat pentru noi.md că, deşi managementul Viorica-Cosmetic, în general, va fi păstrat, în următorii 3 ani se planifică realizarea unor investiţii majore în dezvoltarea şi modernizarea întreprinderii, cu atragerea partenerilor străini.

Potrivit lui Vasile Chirtoca, compania va acorda atenţie deosebită consolidării poziţiei produselor respective pe piaţa internă, dar accentul principal va fi pus pe export.

Pachetul de circa 1,7 milioane de acţiuni ale companiei Viorica-Cosmetic, expus la vânzare cu o valoare nominală de 11 lei pentru o acţiune, a fost vândut la licitaţie la un preţ de 30 de lei per acţiune.

Capitalul social al Viorica-Cosmetic este de 19,52 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite