Nokia nu-şi mută fabrica din România în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia companiei finlandeze susţine că nu se pune problema transferării fabricii din Cluj în ţara noastră.

Compania finlandeză Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, potrivit unui comunicat emis astăzi de companie.
Producătorul finlandez de telefoane a luat această decizie deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grup.
Una din posibilele locaţii a fost anunţată Republica Moldova.
„Deşi au încheiat anul trecut pe plus în Romania, Nokia a ajuns la concluzia că dacă îşi relocă activitatea, se pare in Republica Moldova, işi reduce costurile operaţionale cu salariile la jumătate", a declarat Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicaţiilor, potrivit HotNews.ro.
La numai câteva minute de la această declaraţie, Stephen Elop, preşedintele Nokia, a infirmat zvonul. „Producţia care a început în Cluj va fi absorbită de fabricile din China şi Asia, dar nu se pune problema relocarii în Republica Moldova", susţine oficialul Nokia.

La baza zvonurilor se pare că a stat recenta vizită a premierului moldovean Vlad Filat la Helsinki, unde s-a întâlnit şi cu şefii companiei Nokia şi cărora le-a făcut o invitaţie să investească în ţara noastră, precizând că „Moldova, prin amplasarea sa, poate fi şi o punte de legătură între pieţele din est şi vest".

În schimb unul din concurenţii Nokia, compania suedeză „Ericsson" intenţionează să-şi extindă activităţile sale în Republica Moldova şi până la sfârşitul acestui an va deschide la Chişinău un oficiu nou, fapt ce reprezintă noi investiţii în economia moldovenească şi furnizarea noilor servicii pe piaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite