Nicolae Ciornîi: Moldova trebuie să sugă de la Est şi de la Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Ciornîi susţine într-un interviu pentru Europa Liberă că ţara noastră trebuie să fie în relaţii de prietenie cu vecinii şi să se înţeleagă şi cu Rusia şi cu Occidentul.

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Ciornîi spune că una din principalele piedici în calea transformării Republicii Moldova în stat prosper este corupţia.

"Fiindcă unde nu te duci, să înregistrezi o întreprindere,să iei toate certificatele, licenţe, mai ales la întreprinderile mici şi mijlocii, apoi omul trebuie să meargă să dea mită numaidecât, fără mită nu hotărăşti nimic", a declarat într-un Nicolae Ciornîi într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia omului de afaceri economia ţării nu funcţionează cum trebuie pentru nimeni nu respectă legea.

Totodată el susţine că a făcut bani în alte părţi, dar îi investeşte în ţara noastră. "Am început să sădim cea mai mare livadă de nuci din Europa. Şi am făcut pepinieră şi facem puieţi. Am investit circa 25 de milioane de euro. Timp de 15 ani o să am profit, o să-mi răscumpăr toate cheltuielile. De-acum am venit. Am intrat în asociaţia europeană de creştere a nucilor greceşti.", spune milionarul.

Cât despre direcţia spre care trebuie să meargă Republica Moldova fostul manager la Lukoil are o recomandare:
"Să sugă din ambele părţi, să fie prieteni cu toţi vecinii. Trebuie să ne înţelegem şi cu Rusia şi cu Occidentul", a mai declarat omul de afaceri.

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova. Imperiul său se extinde în câteva state din regiune şi include zeci de mii de hectare de terenuri agricole, companii de comerţ cu produse petroliere, afaceri imobiliare, hotele etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite