Negocierile pentru gaze, fără rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul moldovean Vlad Filat (stânga) şi omologul său rus Vladimir Putin
Premierul moldovean Vlad Filat (stânga) şi omologul său rus Vladimir Putin

Speranţele autorităţilor în semnarea cât mai grabnică a noului contract cu Gazprom par să fie deşarte.

Negocierile unui nou contract de livrare a gazelor ruseşti bat pasul pe loc. Asta deşi încă săptămâna trecută, întors dintr-o vizită în Rusia şi Țările Baltice, premierul Vlad Filat a anunțat că primele rezultate vor fi cunoscute deja luni după-amiază.

Gazprom-ul aşteaptă indicaţii "de sus"

Nici luni şi nici marţi însă nu au apărut vești despre roadele negocierilor. Surse din cadrul Guvernului ne-au declarat că grupul de negociatori din partea Republicii Moldova şi a companiei Moldovagaz, care a plecat joi la Moscova în regim de urgenţă, s-a întors cu mâna goală. Mai mult, responsabilii de la gigantul rus Gazprom le-ar fi dat de înțeles că nu au primit vreo indicaţie „de sus" referitoare la urgentarea negocierilor şi preţul gazelor pe care-l va plăti ţara noastră de la 1 ianuarie 2012.

Anterior, Vlad Filat a declarat că s-a înțeles cu omologul său rus Vladimir Putin, la Sankt Petersbug, ca noul contract de furnizare a gazelor naturale rusești să fie încheiat pentru o perioadă de cinci ani, deși anterior era preconizată o perioadă de trei ani. De asemenea, cei doi ar fi convenit asupra unei noi formule de apreciere a calităţii gazului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite