Negocierile cu Gazprom privind noul contract de import al gazelor bat pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile privind noul contract de importare a gazelor din Rusia au intrat în impas. O recunosc şi autorităţile de la Chişinău, şi administraţia companiei Gazprom.

„Există unele probleme ce ar trebui soluţionate până la semnarea noului contract", a declarat Alexei Miller, președintele Consiliului de administrație al concernului rus, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat, la Moscova.

„Sunt gata să mă implic personal şi să ne vedem ori de câte ori va fi nevoie pentru a ajunge la o soluţie", a precizat şeful Gazprom, citat de Serviciul de presă al Guvernului de la Chișinău.

Miller a remarcat că știe despre discuţia lui Vlad Filat cu Vladimir Putin de la 18 octombrie. Atunci premierul moldovean i-a cerut omologului său rus ca noul contract să fie semnat pentru cinci, nu pentru trei ani, și să fie examinată posibilitatea de micșorare a preţului la metanul cumpărat de ţara noastră.

Gazprom aşteaptă propuneri de participare la proiecte investiţionale în Moldova

Administraţia gigantului rus a mai anunţat că „la negocierile de mai departe a condiţiilor noului contract va ţine cont de propunerile părţii moldoveneşti de participare a Gazprom-ului la proiectele investiţionale de pe teritoriul Republicii Moldova".

La rândul său, Vlad Filat a menţionat că întâlnirea cu Alexei Miller a fost „foarte utilă și a ajutat să fie înţeleasă mai bine situaţia ce există la moment". „Cu siguranţă, vom mai avea întâlniri și vom identifica o soluţie convenabilă", a conchis șeful Executivului moldovean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite