Moldovenii aflaţi la muncă în Rusia au trimis în ţară circa 600 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele nouă luni ale anului 2010, moldovenii aflaţi la muncă în Federaţia Rusă au transeferat în Republica Moldova 588 milioane de dolari, în creştere cu 12,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor Băncii Centrale a Rusiei, dacă în primul trimestru al anului 2010, moldovenii au transferat la baştină 137 de milioane de dolari, în trimestrul II volumul transferurilor a crescut la 195 de milioane de dolari, iar în trimestrul III a ajuns la 256 de milioane de dolari.

Moldova ocupă locul şase în rândul statelor CSI după volumul transferurilor băneşti din Rusia, după Uzbekistan, Tadjikistan, Ucraina, Kârgâzstan şi Armenia.
Banca Centrală a Federaţiei Ruse, apreciază că valoarea reală a trasnferurilor de bani este de aproape două ori mai mare, dacă se ţine cont de faptul că transferurile pot fi realizate nu doar prin canale oficiale - bănci, oficii poştale, sisteme de transfer rapid de bani, dar şi prin transmiterea personală de bani şi obiecte de valoare de la o gospodărie casnică la alta. Potrivit Băncii, remitenţele personale includ transferurile personale şi salariul net al forţei de muncă. În acest caz doar în primele şase luni valoarea transferurilor băneşti din Frederaţia Rusă în Republica Moldova a fost de circa 700 de milioane de dolari.
Conform datelor Băncii Naţionale a Moldovei, în perioada ianuarie-septembrie ale anului curent volumul remitenţelor în Moldova efectuat de moldovenii aflaţi la muncă peste hotare a constituit circa 895 milioane de dolari, în creştere cu 6%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite