Moldova a fost nevoită să repună în funcţiune Centrala de la Costeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala hidroelectrică de la Costeşti poate asigura doar 3-4% din necesarul de electrictate
Centrala hidroelectrică de la Costeşti poate asigura doar 3-4% din necesarul de electrictate

Centrala hidroelectrică de la Costeşti a fost repornită în regim de urgenţă pentru a asigura Republica Moldova cu energie electrică. Curentul produs la centrală asigură în prezent necesarul a 2-3 raioane din ţară.

Confruntate cu sistarea livrărilor de energie electrică din Ucraina şi de la Centrala de la Cuciurgan, autorităţile moldoveneşti au fost nevoite ca în regim de urgenţă să repună în funcţie şi Centrala Hidroelectrică de la Costeşti.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a declarat că a fost majorată la maximum producţia de energie electrică la centralele locale. "Am fost nevoiţi să punem în funcţie şi Centrala de la Costeşti, care fusese oprită pentru reparaţii", a precizat ministrul Economiei.

Victor Istrati, directorul Centralei hidroelectrice de la Costeşti spune că întreprinderea asigură în cu energie electrică două-trei raioane.

Ucraina acuză Moldova că a furat energie electrică de milioane de dolari

Amintim că de la 1 aprilie, compania ucraineană DTEK Power Trade şi Centrala de la Cuciurgan au sistat livrările de energie electrică pe motiv că vechile contracte au expirat, iar autorităţile de la Chişinău şi companiile de distribuţie nu au acceptat preţul şi condiţiile noi impuse de acestea.

Astfel preţul curentului ar urma să crească cu circa 13,2% până la 6,9 cenţi pentru un kilowatt.

În condiţiile în care Power Trade şi Centrala de la Cuciurgan au sistat livrările, Republica Moldova ia în mod neautorizat energie electrică din sistemul ucrainean.

Război energetic moldo-ucrainean. Ucraina acuză Republica Moldova că-i fură energia electrică

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite