Misiunea FMI se arată interesată de situaţia creată la Banca de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară (CNSF), autorităţile de la Chişinău şi Misiunea FMI au discutat despre măsurile necesare, în vederea asigurării stabilităţii financiare în sistemul financiar-bancar din ţară.

La şedinţă de astăzi a Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară (CNSF), la care a participat şeful misiunii FMI pentru Republica Moldova Nikolay Gueorguiev şi Reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev au fost abordate aspecte ce vizează sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova şi examinată situaţia creată la Banca de Economii.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă a Guvernului, "participanţii au făcut un schimb de opinii la acest subiect, fiind stabilite acţiunile ce urmează a fi întreprinse de către instituţiile de resort în perioada următoare".

Filat cere o politică prudenţială în sistemul financiar-bancar

Totodată se precizează că premierul Vlad Filat a solicitat instituţiilor responsabile "să întreprindă toate măsurile necesare, inclusiv sub aspect regulatoriu, în vederea asigurării stabilităţii financiare şi promovării unei politici prudenţiale în sistemul financiar-bancar din ţară".

Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară a fost creat în luna iunie 2010, în scopul asigurării unei coordonări adecvate între autorităţile publice, delimitării clare a responsabilităţilor, precum şi în scopul realizării unor acţiuni prompte în caz de şocuri financiare extraordinare. Din CNSF fac parte reprezentanţii Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului RM, Ministerelor Economiei şi Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei, Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Procuraturii Generale, CCCEC şi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite