„Mândria Americii” va fi produsă la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coca-Cola a dat astăzi în exploatare cea mai mare din liniile de producere a băuturilor răcoritoare din Republica Moldova.

Noua linie de producere a celebrei „licori" are o capacitate de 12 mii sticle pe oră, fiind cea mai mare din Republica Moldova. Totodată, investiţia de circa 7 milioane de euro a rezultat şi cu un nou depozit cu o capacitate de 5300 metri pătraţi, cazangerie modernă, amenajarea locului în care sunt amplasate spaţiile de producţie ale companiei.
Mihai Marinescu, manager general Coca-Cola Moldova, a precizat că investiţiile vor continua, iar la producerea cunoscutei băuturi se va utiliza zahăr moldovenesc.

Campanie electorală
la Coca-Cola

Premierul Vlad Filat s-a folosit de inaugurare pentru a promova imaginea partidului, iar mesajul său a început cu cel dintr-un spot electoral: „E dimineaţă din nou în Republica Moldova. Oamenii merg la muncă", a spus premierul. Potrivit lui Filat noua linie de producere a Coca-Cola „este o dovadă a faptului că şi în Republica Moldova au loc lucruri frumoase, iar faptul că asemenea investiţii de anvergură sunt efectuate, demonstrează că ţara noastră se află pe calea cea dreaptă".

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Asif J. Chaudhry a declarat că asistăm la „o zi măreaţă", iar investiţia unei corporaţii cu care se mândresc Statele Unite este un succes pentru ţara noastră.
„Asemenea companii cum este Coca-Cola nu vin pe o piaţă şi nici nu îşi extind afacerea, dacă aceasta nu este una transparentă şi în ascensiune", a declarat Asif J. Chaudhry.

În august 2009, compania Coca-Cola a anunţat despre închiderea fabricii de la Iaşi şi mutarea acesteia la Chişinău. În luna noiembrie 2009, compania a lansat un amplu proces de reconstrucţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite